donderdag 31 juli 2008

Tuenti


Dankzij Linkalicante, heb ik een uitnodiging bemachtigd voor het beta-testen van Tuenti. Het is een sociaal network zoals Facebook, of Netlog, maar dan in het Spaans.

Elke uitgenodigde krijgt op zijn beurt weer tien uitnodigingen ter zijner beschikking, en zo krijgt het sociale netwerk zijn gelimiteerd, doch exponentiële kantje. Nu, ik ken niet zoveel Spanjaarden die graag een uitnodiging willen. Dus, er blijven er nog wat over, voor Belgen of Spanjaarden die graag eens een kijkje willen nemen. Of de taal ook ingesteld kan worden naar Engels of zelfs Nederlands weet ik niet. Nog niet tegengekomen.

Hup hup! Vragen maar. Dit is een WEKEM algoritme: Wie eerst komt, eerst maalt. Succes!!

woensdag 30 juli 2008

Vrouwelijke promiscuïteit -- Spaanse mannen bedreigd


Gisteren op kantoor -de bazin was er niet- ging het gesprek op een bepaald moment over daten. De verstokte vrijgezel van op kantoor was zijn beklag aan het doen over dating sites en wat daar bij kwam kijken. Na enige tijd belandde de discussie bij een interessanter onderwerp, namelijk de vrouwelijke promiscuïteit.

Aandachtig stopte ik even mijn werk-gerelateerde bezigheden en deed moeite om de -duidelijk geëmotioneerde- mannen te volgen in hun geagiteerde conversatie.

Hier in Spanje staat de vrouwelijke ontwikkeling nog niet zo ver als in de Lage Landen. Tot voor kort gingen de vrouwen werken tot ze trouwden. Stel je voor! Nu dat daar verandering in begint te komen, weten de mannen niet meer wat gedaan.

Onze baas, die vrijuit kon spreken wegens afwezigheid van zijn vrouw, had het over de oertijd, oerinstincten, jagers, voortplanting, stammen, voortplanting en zelfs massale sperma-verspreiding! Howwwww! Blijkbaar big deal :)

Daarom dat ik ook een spreekwoordelijke duit in het zakje wil doen en hier "my two cents" posten een volgende keer. Ik laat jullie met enkele vragen:
  • Waarom denk je zijn de vrouwen sexueel bevrijd?
  • Wat is het effect hiervan op de man?
  • Wat denk jij over vrouwelijke promiscuïteit in het algemeen?
  • Zou jij als man er dan ooit eentje willen trouwen?

maandag 28 juli 2008

Spanje wint alles

Is het je ook al opgevallen? Spanje wint alles. Carlos Sastre wint de Tour de France, de nationale ploeg wint Euro 2008, Nadal wint Roland Garros en Wimbledon. Heb je je ook al afgevraagd hoe het komt? Is het een toevallige samenloop van omstandigheden allemaal toptalenten op hetzelfde moment? Is het de Spaanse lucht? Of hebben de Spanjaarden iets ontdekt dat wij, Belgen, nog niet wisten te ontdekken?

Of het hier uiteindelijk om een verboden middel gaat, laat ik in het midden. Wat ik wel weet is dat tegenwoordig elk toeval in de topsport geen toeval meer is. Ricco toevallig in goede vorm na een goeie Giro? Nehh wat had je gedacht? Wat denk je van Schumacher? Toevallig heel goede tijdrijder? Nehh denk het maar niet.

Ere wie ere toekomt zolang hem ere toekomt. Nadal heeft een hele mooie match gespeeld. Toevallig de langste Wimbledon finale... Roland Garros was ook heel mooi. Hij mag er zelf ook wel zijn, maar daar gaat het nu even niet om. De nationale voetbalploeg heeft er ook een rijtje van verdiende winsten bij. Toevallig wel heel goed gepakt tegen Italie die Casillas. En Sastre heeft er ook een eerbare Tour opzitten. Ja toch wel. Volgens mij heeft hij gewonnen omdat Cadel Evans toevallig de druk niet meer aankon.

In ieder geval, Gert Steegmans (We love you Gertje, we do!!) heeft de eer van Belgie gelukkig nog kunnen redden. Van hoog houden was al lang geen sprake meer. "Geef het nog een jaartje of vier-vijf", zei Leterme gisteren nog, "dan komt er een nieuwe lichting talent aan". Vergeef me meneer Leterme, maar zelfs vanuit het verre Spanje geloof ik niets van wat je zegt. Misschien moet u ook maar naar hier komen wonen. Misschien valt er toevallig een regeerakkoord uit de bus..

woensdag 23 juli 2008

Internet ya!

Internet. Internet. Internet. Ik wil ínternet!! Waarom is het zo moeilijk in Spanje? Misschien moet Google zijn "Internet voor iedereen"-campagne ook maar eens naar Spanje brengen.

Achja, voor zolang ze ons niet komen redden, redden we onszelf wel. Of eerder, laten we ons redden. Het gebrek aan Telefonica-bekabeling gebiedt ons enige vindingrijkheid.

En zowaar! Wipzona is ons ter hulp geschoten. Natuurlijk niet voor niets, maar de maandelijkse prijzen lijken redelijk te zijn. Je hebt al 1Mbps download en 384kbps upload voor een schappelijke prijs van 34 euros per maand. Voor de buren die graag een vaste telefoonlijn willen is er ook IP telefonie beschikbaar. Nadeel: de eenmalige vaste kost van 199(!) euro voor de installatie van de antenne. En dan is de installatie niet eens je eigendom. Ook IP telefonie kent een extra vaste kost van 99euro extra voor de IP adapter.

Achja, ik vrees dat Telefonica niet echt van plan is om er haast achter te zetten, dus we hebben er alle baat bij dit aan te schaffen. Al is het maar om het bloggen in het vervolg in mijn vrije tijd te doen, in plaats van thuis posts te schrijven en ze op het werk online te zetten. Wie doet zoiets nog in de 21e eeuw trouwens?

donderdag 17 juli 2008

Opruimen!

Misschien heeft Sien van "Schoon en medogenloos" toch gelijk als ze zegt: "Opgeruimd in huis is opgeruimd in je hoofd".

De verhuis is nu toch al wel een maand geleden, maar de laatste loodjes - in de vorm van kartonnen dozen en bakken - wegen het zwaarst. Menig oververmoeide avond spreek ik hardop een intentie uit: Dit weekend ga ik wat opruimen. Maar dat weekend lijkt keer op keer gevuld met andere, vooral leukere dingen.

Nuja, zoveel staat er eigenlijk ook niet meer. Maar dat is net hetgene dat voor ergernis zorgt: zo dicht bij de eindstreep zijn maar toch niet de twee laatste stappen zetten uit pure luiheid.

Misschien is het wel slecht karma. Zou luiheid daarvoor kunnen zorgen? Geen proper huis, geen proper koppie? Net zoals het er thuis uitziet (over het algemeen best OK, maar hier en daar dingen die opgeruimd moeten), zo voelt mijn hoofd voor het moment. Alles is min of meer op een rijtje maar er zijn gewoon sommige dingen waar ik dringend werk moet van maken.
  • Van die -ondertussen drie!!- kilootjes meer, die ik dringend terug kwijt moet, en liefst nog vijf daarbij.
  • Van mijn werk, waar ik een paar irritante dingen een beetje voor me uit schuif, wat voor meer irritatie zorgt.
  • Van mijn allerliefste ventje, die de laatste tijd niet de aandacht krijgt die hij verdient.
Laat me dan bij deze een paar mooie voornemens uitspreken. Ik zet vanaf vandaag de lamlendige luiheid van me af. Vanaf nu worden geen hordes meer ontweken of vooruit geschoven, maar gewoon genomen en achter me gelaten.

maandag 14 juli 2008

Zou ik een blog in het Spaans starten?

Ik heb er eentje in het Nederlands en in het Engels, maar zou ik er nu ook eentje starten in het Spaans? Gewoon om mijn geschreven Spaans op te krikken tot een standaard - domme - spanjaard niveau?

donderdag 10 juli 2008

Hola Pau

... creo que sólo tu sigues este blog.