maandag 28 juli 2008

Spanje wint alles

Is het je ook al opgevallen? Spanje wint alles. Carlos Sastre wint de Tour de France, de nationale ploeg wint Euro 2008, Nadal wint Roland Garros en Wimbledon. Heb je je ook al afgevraagd hoe het komt? Is het een toevallige samenloop van omstandigheden allemaal toptalenten op hetzelfde moment? Is het de Spaanse lucht? Of hebben de Spanjaarden iets ontdekt dat wij, Belgen, nog niet wisten te ontdekken?

Of het hier uiteindelijk om een verboden middel gaat, laat ik in het midden. Wat ik wel weet is dat tegenwoordig elk toeval in de topsport geen toeval meer is. Ricco toevallig in goede vorm na een goeie Giro? Nehh wat had je gedacht? Wat denk je van Schumacher? Toevallig heel goede tijdrijder? Nehh denk het maar niet.

Ere wie ere toekomt zolang hem ere toekomt. Nadal heeft een hele mooie match gespeeld. Toevallig de langste Wimbledon finale... Roland Garros was ook heel mooi. Hij mag er zelf ook wel zijn, maar daar gaat het nu even niet om. De nationale voetbalploeg heeft er ook een rijtje van verdiende winsten bij. Toevallig wel heel goed gepakt tegen Italie die Casillas. En Sastre heeft er ook een eerbare Tour opzitten. Ja toch wel. Volgens mij heeft hij gewonnen omdat Cadel Evans toevallig de druk niet meer aankon.

In ieder geval, Gert Steegmans (We love you Gertje, we do!!) heeft de eer van Belgie gelukkig nog kunnen redden. Van hoog houden was al lang geen sprake meer. "Geef het nog een jaartje of vier-vijf", zei Leterme gisteren nog, "dan komt er een nieuwe lichting talent aan". Vergeef me meneer Leterme, maar zelfs vanuit het verre Spanje geloof ik niets van wat je zegt. Misschien moet u ook maar naar hier komen wonen. Misschien valt er toevallig een regeerakkoord uit de bus..

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een leven lang te leven in Spanje en dat er nooit doorgegeven. Ik denk dat het geen toeval is, maar het resultaat van hard werk goed gedaan. Het gaat om een punt te geloven dat Spanje is het naderen van de belangrijkste landen. Sport is slechts de eerste stap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spanje is al sinds heel lange tijd een belangrijk land. (De amerikanen zijn wel arrogant, maar wie heeft Amerika ontdekt dan? ) ;o) Dat de sporters hard gewerkt hebben, daar mag geen twijfel over bestaan, maar je moet toch toegeven dat Spanje ineens wel heel goed is in vanalles... Toevallig ;o)

    BeantwoordenVerwijderen

Geef je commentaar!