donderdag 23 oktober 2008

Knit One, Save One

... oftewel "Brei er eentje, red er eentje". Ik kwam toevallig deze actie tegen en vond het meteen echt iets voor mij om te promoten. Even uitleggen waar het over gaat.



Vier miljoen pasgeborenen sterven elk jaar, nog binnen de eerste maand van hun leven. De helft daarvan sterft zelfs in de eerste 24uur van hun prille leventje. Wat de meeste van deze baby'tjes nodig hebben om gered te worden zijn antibiotica, tetanus vaccinaties, opgeleide hulp bij geboortes en uitleg over borstvoeding en hoe het kind warm te houden. De actie draait vooral om dit laatste.



Je kan de kindjes op drie manieren helpen. Je kan tien dollar doneren aan dit nobele doel. Je kan een brief schrijven naar de volgende president van Amerika om hem op dit probleem te wijzen. En ten laatste kan je zelf je brei- of haaknaalden opnemen en een mutsje breien of haken.



Op de site vind je informatie over de campagne en hoe ze te steunen. Je kan een Action Kit downloaden waarin elk van deze drie manieren mooi staan uitgelegd. En er staan ook makkelijke en iets-minder-makkelijke patroontjes in voor kleine mutsjes. Ik ben zelf een mutsje aan het maken en roep hierbij dus iedereen op om hetzelfde te doen voor deze kleine prutsjes.



Als je nog een vraag hebt, please stel ze. Ik help je graag verder om deze kindjes te helpen. Degenen die de Action Kit willen zonder hun gegevens in te vullen kunnen me ook contacteren.

1 opmerking:

  1. Antes de que se acabe el día, te deseo una vez más feliz cumpleaños Liezzzje!!!

    Espero que te lo hayas pasado bien y que Matías y Stefan te hayan hecho un regalo bonito!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Geef je commentaar!