donderdag 23 oktober 2008

Knit One, Save One

... oftewel "Brei er eentje, red er eentje". Ik kwam toevallig deze actie tegen en vond het meteen echt iets voor mij om te promoten. Even uitleggen waar het over gaat.



Vier miljoen pasgeborenen sterven elk jaar, nog binnen de eerste maand van hun leven. De helft daarvan sterft zelfs in de eerste 24uur van hun prille leventje. Wat de meeste van deze baby'tjes nodig hebben om gered te worden zijn antibiotica, tetanus vaccinaties, opgeleide hulp bij geboortes en uitleg over borstvoeding en hoe het kind warm te houden. De actie draait vooral om dit laatste.



Je kan de kindjes op drie manieren helpen. Je kan tien dollar doneren aan dit nobele doel. Je kan een brief schrijven naar de volgende president van Amerika om hem op dit probleem te wijzen. En ten laatste kan je zelf je brei- of haaknaalden opnemen en een mutsje breien of haken.



Op de site vind je informatie over de campagne en hoe ze te steunen. Je kan een Action Kit downloaden waarin elk van deze drie manieren mooi staan uitgelegd. En er staan ook makkelijke en iets-minder-makkelijke patroontjes in voor kleine mutsjes. Ik ben zelf een mutsje aan het maken en roep hierbij dus iedereen op om hetzelfde te doen voor deze kleine prutsjes.



Als je nog een vraag hebt, please stel ze. Ik help je graag verder om deze kindjes te helpen. Degenen die de Action Kit willen zonder hun gegevens in te vullen kunnen me ook contacteren.

dinsdag 21 oktober 2008

Matías aan zee

Ja, ik weet het.. Ik val in herhaling met mijn Matías-posts. Maar hij is zo'n schatje! Een week of twee geleden zijn we samen voor het eerst naar het strand geweest. En ik moet eerlijk zeggen, hij vindt er maar niks aan, dat kleffe zand tussen zijn tenen. Ik laat jullie dus even meegenieten van zijn eerste strand-bezoekje.

Da-ag, papa!


Leuk he :)


Wat heb je daar, mama?


Touwtjes!! Jeujjj!!


Papa vertelt over de golven...


En dan ineens komen ze dichter bij!


Nu heb ik er genoeg van!!


Mijn voetjes in het zand....


Hihi, wat een schattige zanderige voetjes :)


Tot zover mijn strand avontuur! Doei en dikke kus aan iedereen!

donderdag 16 oktober 2008

Matías in tenue

Matías gaat naar de creche hier dicht in de buurt. Dit wordt hier aanzien als een privéschool voor baby's. Aangezien alle privéscholen hier een uniform hebben, heeft onze kleine Matías dus ook al een uniform. Ik laat jullie even meegenieten van ons ochtendmoment, met de kleine snoes in zijn school-jogging. Let ook op zijn nieuwe coole schoenen ;)

Zie eens wat een schattig ventje met slaapoogjes nog hihi :)



Moet ik naar school mama?



Eerst nog even spelen.. Wat heeft mama toch in haar handen.. Is het iets met knopjes??



Nog even met de fles spelen en dan zijn we weg!!



Op naar een dagje vol plezier, muziek en spel! Onze kleine man vindt het heerlijk op school. En hij vindt zowaar het Spaanse eten lekker :) 's Avonds komt hij doodmoe naar huis van al het spelen. Een woordje van dank aan de lieve opvoedsters van Escuela Infantil Terra Marina. Matías heeft het er erg naar zijn zin.

zaterdag 4 oktober 2008

Meme: De 'Enrique Dans' pose

Eerst en vooral zal ik even uitleggen wat een 'meme' is, aangezien de meerderheid van de mensen hier nog nooit van een blog gehoord hebben ;) Een meme is een opdracht (in dit geval het maken van een foto) of andere trend die doorgegeven wordt aan anderen.

Mijn goede collega prognatis van elpachinko stuurde mij deze meme. De opdracht bestaat erin een foto van jezelf in je blog te plaatsen in de pose van 'Enrique Dans'. Sorry, maar ik weet niet wie hij is of waarom zijn pose bekend is. Mijn collega's hebben me geholpen met de foto, en hier is hij dus.

Niet lachen he!!



Nu rest er mij alleen nog de meme door te geven aan anderen, alleen ken ik nog steeds geen bloggers in belgie aan wie ik hem kan passeren.

Ik heb in elpachinko gelezen dat er iemand geinteresseerd was, dus die krijgt een vermelding:
- van Chicharrero por Hong Kong

vrijdag 3 oktober 2008

Het barstenmuseum



Dit weekend heeft de buurvrouw een laken opgehangen uit het raam. Sta me toe de boodschap te vertalen: "Museum der barsten. Dankjewel Viviendas Jardín". Jaja, een museum langs de deur. Gratis ingang trouwens. Ik mocht mijn fotografie-kunsten botvieren op verschillende grillige barsten en scheuren van heel het huis. Ik heb meteen ook eens wat Photoshop-kunstjes uitgeprobeerd. Kijk en huiver, zou ik zeggen..