donderdag 14 augustus 2008

Internet? Dan toch??

Even een update in verband met de staat van de telefoonlijn en internet in ons nieuwe stekje in Finestrat.

Ik had al een paar dagen gemerkt dat er overal camionetjes van teleco stonden. Teleco is het bedrijf dat aan de Marina Baixa (stuk van provincie Alicante waar we wonen) reparaties en aansluitingen doet voor Telefonica. Dat vond ik dus erg verdacht, eerst dacht ik dat er iemand woonde die ervoor begon te werken, maar toen ik op een dag twee camionetjes zag, begon mijn frank te vallen.

Die avond ging ik aan Alberto, een buurman vragen hoe dat da nu eigenlijk zat met de telefoonlijn. En die wist me te vertellen dat hij er al had!! Fier liet hij zijn telefoon zien, en liet me zelfs horen dat er geluid uit kwam, blij als een kind.

Hij stelde voor om voor mij te bellen naar Telefonica om ook een aanvraag te doen, en zo gebeurde het. Een dezer dagen krijgen we telefoon, en een beetje later ook nog internet. Stel je voor!

woensdag 6 augustus 2008

Puberbezoek

Sinds half juli hebben we bezoek van Robin en Kevin, de zoons van Stefan. De twee jongens in volle puberteit brengen vijf weken door in Finestrat, genietend van een hete zomervakantie in Spanje bij papa, Matias en Lies en consumeren per dag elk zo'n 2 liter ice-tea de man. Het is ook nodig om veel te drinken bij dit weer, zeker als je het niet gewend bent. Zeker Kevin begint stilletjesaan de proporties aan te nemen van een volwassen man. Hij begint zijn armen en benen ook een beetje onder controle te krijgen. Man, wat groeien die kerels! Ze veranderen elke keer als ik ze zie. En de volgende keer ben ik vast niet meer de grootste in huis.

Ook aan de meisjes in de urbanizatie is de komst van twee nieuwe puber-kerels niet ontgaan. Tegenwoordig wandelen er om de haverklap Spaanse bakvisjes langs de achtertuin, heel opvallend AHEMMMMMM AHEMMMMMMM hoestend. Erg lachwekkend voor ons. Toch is degene waar al die heisa om te doen is, er zo door geïntimideerd, dat hij liever wacht met naar het zwembad te gaan tot ze eruit zijn.

Voor de rest amuseren ze zich best met 2 PC's, een grote HDMI flatscreen met satelliet én Playstation 3. Voor die PC's en PS3 hebben we trouwens pas nog nieuwe spellen gekocht. Bladestorm voor de PS3 is een leuk spelletje, niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk. Het enige wat er mist is een duidelijk doel. We denken dat het doel is zoveel mogelijk beroemdheid te vergaren, maar er loopt ook iets van een verhaallijn door.

En nu is papa thuis, dus PC, PS en TV-plezier voor vier! Een dikke zoen aan mn vier mannen!

maandag 4 augustus 2008

Vrouwelijke promiscuïteit -- Waarom zijn vrouwen sexueel bevrijd

In een vorige post over vrouwelijke promiscuïteit liet ik jullie met enkele vragen, waarvan ik er vandaag eentje behandel. Het is toch wel grappig dat er blijkbaar niemand durft te antwoorden, enkel el pachinko met de vriendelijke hulp van GoogleBot. Maar soit, blijkbaar heb ik toch een gevoelige snaar geraakt, dus doe ik vrolijk verder.

Waarom zouden vrouwen tegenwoordig meer sexueel bevrijd zijn? Het moet wel begonnen zijn met het feminisme. We slaan de eerste feministische golf over, waarin vrouwen het stemrecht verwierven. De tweede feministische golf, diegene met de dolle Mina's die openlijk hun bh's verbrandden (was dat nu eigenlijk wel waar?). Daar moet de kiem gelegen hebben. Maar dan..

Ik persoonlijk, denk dat twee factoren het voortouw nemen in het verschuiven van de moraal, namelijk internet en de media. Maar in mijn ogen leidt elke factor in de evolutie in mindere mate tot sexuele vrijheid voor vrouwen.

Een eerste factor is het internet. Alles is toegankelijker geworden door het internet. Ook porno, sex en alles wat daaraan gerelateerd is. Waar vrouwen vroeger gruwelden bij het idee om bij de videotheek te staan wachten met een sex-video (want dan kom je gegarandeerd iemand tegen die je kent!!), kunnen ze nu veilig en achter gesloten deuren ontdekken wat ze leuk, mooi, inspirerend en vooral opwindend vinden. Door het internet kan ook iedereen openlijk doch prive contact zoeken.

Nog een factor is de media, die zolang blijven provoceren totdat het provocerende normaal wordt, en ze de grens weer verder moet leggen. Marlyn Monroe waarvan omhoog waaide was indertijd vre-se-lijk. Tegenwoordig kijkt niemand meer op van een schaarsgeklede vrouw in een reclamecampagne, zolang ze een aantal criteria (lees: maten) niet overschrijdt. Als dat niets nieuws meer is, moeten de media weer iets nieuws verzinnen. Schaarsgeklede mannen zijn tegenwoordig 'in'. Dit fenomeen zorgt ervoor dat het acceptabel wordt geacht voor vrouwen om naar mannelijk schoon te kijken, en zich daar niet voor te schamen.

Deze twee dingen zijn dingen die ons dagelijks leven bijna helemaal bepalen. Ze proberen zo hard mogelijk om onze aandacht te trekken. Sexueel provoceren is daar een ideaal middel voor. Als we nu deze internet en media als "waarheidsverspreiders" (voor Pau: verspreiders van de waarheid ) zien, is het dan verwonderlijk dat onze waarden en normen verschuiven? Ik dacht het niet.