zondag 25 november 2007

Kinderkamerkoorts

Het slaat toe: het kinderkamer virus. Na een drukkere periode op werkvlak is er eindelijk tijd om alles in gereedheid te brengen. De kinderkamer begint dan ook stilaan een beetje dringend te worden. Het kereltje moest maar eens beslissen om ons eerder te vergezellen. Maar er is nu nog tijd, dus nu aan de slag.

De kleuren waar we voor gekozen hebben zijn blauw en paars, elk een lichte tint voor de muur en een donkerdere tint voor het houtwerk. Vol enthousiasme is er deze week al wat werk verricht. Houten latjes tegen de muur geplaatst en geschilderd al. Deze dienen om het onderste (paarse) stuk van de muur van het bovenste (blauwe) te scheiden. Een mooie foto van het prille begin wil ik jullie dan ook niet ontzeggen.

Ook de kleerkast begint wat kleur te krijgen. Blauw namelijk :o) Ook niet niks, zo'n kast verven. Schuren (stof!), elk paneel aan elke kant twee lagen geven... Ook de deuren van de ingebouwde kast krijgen eenzelfde blauwe tint toegewezen. Heerlijk om te zien hoe een witte onpersoonlijke kamer langzaam kan veranderen naar een leuke plek van een persoontje in wording. En al net zo leuk om zien dat papa, gewapend met een verfrolletje, een gezellig plekje creëert voor zijn zoon.

Wat mij betreft.. Moet ik voorlopig mijn kinderkamerkoorts wat temperen. De verflucht van de houtverf is niet zo goed voor zwangere vrouwen en ik volg dan maar de raad op. Maar ook ik onstnap niet aan het gevoel dat ik iets wil maken voor het wezentje in mijn buik (dat zo nu en dan behoorlijk schopt). Ik heb dus voor het eerst in mijn leven een muts gehaakt. Misschien moeilijk te geloven voor sommigen, maar het is zowaar nog gelukt ook! Een oranje mutsje, 100percent katoen. Voorlopig houdt hij shreks hoofd warm. Shrek staat er best wel mee als je 't ons vraagt :o)

In ieder geval, we maken ons klaar voor de komst. "Stay tuned" voor updates van de kinderkamer, haakwerkjes en andere prenatale gebeurtenissen

vrijdag 16 november 2007

Een IKEA bezoekje

Gisteren naar de IKEA geweest, voor babyspulletjes. In Murcia nog wel, das een goeie 150km van ons stekje in Altea. Maar aangezien de meubeltjes die we hier gezien hadden nogal krakkemikkig waren en duur op de koop toe, hadden we besloten eens een tochtje te maken ervoor. Na de echografie, waarop alles trouwens okeej was. Eens in Murcia aangekomen nog wat rondgereden tot we het concept van "rondpunten met rode lichten" onder de knie hadden.

Het rondlopen in de IKEA was heel gezellig. Als er zoveel kleine prulletjes liggen zijt ge ook altijd geneigd om wat leuks mee te nemen. Voor de rest alles vlot verlopen: van de meubeltjes die we op voorhand uitgekozen hadden, de nummertjes opgeschreven. Toch maar van kast gewisseld en de commode weggelaten. Uiteindelijk in het magazijn op zoek naar de spulletjes.... Twee van de drie dingen liggen er ni meer.. Hmz da was wa minder, maarja onze zoon zal toch een bedje nodig hebben om in te slapen. Gelukkig was het andere bedje er nog dat we ook mooi vonden. Lang wachten aan de kassa, nog wachten buiten de kassa voor het andere bedje.. Geprutst om alles in de auto te krijgen... Oef, toch nog gelukt..

Tegenover de IKEA in Murcia ligt een baby/speelgoedwinkel, waar we ook wat in rondgeneusd hebben. Daar hebben we eindelijk een universele sterilisator gevonden (nergens te vinden bij ons in de omtrek). Ook hebben we daar een een leuk babyzitje gevonden (kijk hier => niet helemaal t zelfde maar lijkt er heel erg op). Dat kon nog nét in de auto.

Een volle koffer rijker en de portemonnee heel wat dunner richting thuisbasis. Eens thuisgekomen kon Stefan niet wachten om het wiegje al in elkaar te zetten :o) En daarna nog een van de twee keukenkastjes in elkaar gezet. Het kriebelt duidelijk wel al bij ons allebei om aan de kinderkamer te beginnen. Maar eerst moet het BoyMarlyn project nog af geraken, dan pas is er tijd voor. Woensdag normaal gedaan, en dan aan de slag!! Het blauwe kinderbedje staat er alleszins al.

woensdag 14 november 2007

Welkom

Wat zet je in zo'n blog? Misschien geldt voor insiders wel de vraag: "Wat zet je er niet in?", maar aangezien ik nog helemaal nieuw ben tot het hele blog-gebeuren stel ik mij toch die vraag. Misschien komt het ook wel vanzelf na een tijd. Voor nu denk ik dat vooral een welkomstbericht hier goed staat. Een welkom aan de lezers, en eigenlijk ook aan ons. Op die manier is het ijs gebroken en staan deuren wagenwijd open naar nieuwe onderwerpen. Ik hoor natuurlijk altijd graag jullie suggesties, als het proper blijft natuurlijk :)

In ieder geval welkom dus!